Alla cederskivor hade nu torkat och idag hyvlade vi dom till rätt tjocklek. Först rikthyvlar man den ena sidan och därefter lägger man skivan i planhyveln och ställer in rätt tjocklek. Cederskivorna blir 8 mm tjocka när de är klara. Hyvlare på bilden är min gode vän Magnus, möbelsnickare och tillika cigarrökare. Det är hans verkstad vi är i.
 
 
 
Här ligger de färdiga skivorna. Tre bakstycken, sex kortsidor och sex långsidor. Det är lite pill innan man får ihop dessa skivor.
 
 
 
Vi har också fräst spår i alla sidor för att montera bakstycket. Bakstycket är gjord i 7mm plywood och kommer inte att faneras eller något sådant. Innifrån kommer det att skymmas av cederträ och baksidan kommer att sitta mot väggen.
 
 
 
Även bakstyckena fick ett fräst spår i sig. Detta är till för att backstycket skall sluta tätt. Plywooden är 7mm men spåret i sidostyckena är bara 6,7mm. När vi gjort ett spår i bakstycket fjädrar det ihop så att vi kan få in backstycket "tight" i sidorna. På detta sättet får man väldigt tätt.
 
 
 
En liten test på hur det kommer se ut. Vi beslutade idag att en dörr kommer bli bäst istället för som jag tänkte först med flera olika dörrar. Det kommer att bli en dörr med glas i överdelen för att visa lådorna som kommer att finnas.
 
 
 
En liten närmare titt på hur det är tänkt att cederträt skall bilda en kant som dörren kan stänga mot. Kanten kommer dock att flyttas inåt i skåpet för att ge plats åt dörren.